سس تُرکی، چاشنی بی‌نظیر برای کباب و غذاهای گوشتی

سس تُرکی یا سوئان مزه‌ سی، چاشنی خوشمزه و رنگارنگی است که در کنار کباب‌ها و انواع غذاهای گوشتی سرو می‌شود و طعم بی‌نظیری به آنها می‌بخشد. این سس به دلیل سادگی در تهیه و مواد اولیه در دسترس، به راحتی قابل تهیه و در کنار غذاهای مختلف قابل استفاده است.

مواد لازم:

2 عدد پیاز متوسط
2 عدد فلفل دلمه رنگی (ترجیحاً از رنگ‌های مختلف)
زیتون بدون هسته به میزان دلخواه
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
3 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
1 قاشق غذاخوری رب انار
نمک و سماق به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا فلفل دلمه‌ها را به خوبی بشویید و به صورت خلال‌های باریک برش دهید.
اگر زیتون‌ها هسته دارند، هسته آنها را خارج کنید و به صورت خلال‌های ریز خرد کنید. زیتون‌های بدون هسته را نیز می‌توانید به صورت حلقه‌حلقه به فلفل‌ها اضافه کنید.
جعفری خرد شده، رب انار، سماق و نمک را به فلفل دلمه‌ها و زیتون‌ها اضافه کنید و مخلوط را به خوبی هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند.
پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلال‌های بسیار باریک خرد کنید و به مواد سس اضافه کنید.
مجدداً مواد را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
سس را در ظرف دردار یا با استفاده از سلفون بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید.

نکات:

برای طعم بهتر، می‌توانید پیازها را قبل از اضافه کردن به سس، با روغن زیتون تفت دهید تا کمی سبک شوند.
اگر طعم تند را دوست دارید، می‌توانید از فلفل سیاه و فلفل قرمز نیز در تهیه این سس استفاده کنید.
سس تُرکی تا یک هفته در یخچال ماندگاری دارد. با این حال، به دلیل وجود پیاز در آن، بهتر است آن را به صورت تازه تهیه و مصرف کنید.

این سس تُرکی خوشمزه را می‌توانید در کنار انواع کباب‌ها، مرغ گریل شده، خورشت‌ها و دیگر غذاهای گوشتی سرو کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

نکات اضافی:

می‌توانید از انواع مختلف زیتون در تهیه این سس استفاده کنید.
برای رنگی شدن بیشتر سس، می‌توانید از فلفل دلمه‌های رنگی مختلف استفاده کنید.
اگر به رب انار دسترسی ندارید، می‌توانید از آب لیمو یا سرکه به جای آن استفاده کنید.
می‌توانید از سس تُرکی به عنوان چاشنی برای سالادها یا ساندویچ‌ها نیز استفاده کنید.

امیدواریم از تهیه و سرو این سس تُرکی خوشمزه لذت ببرید!

همچنین بررسی کنید

نان سیر پیچ‌دار خانگی؛ دستور مرحله‌ای برای میان‌وعده‌ای نرم و معطر

نان سیر پیچ‌دار، یک نان خانگی سبُک و خوش‌طعم است که با خمیر پیتزا، کره …

چیزکیک رول دارچینی؛ دستور پخت مرحله‌به‌مرحله یک دسر نرم و معطر

چیزکیک رول دارچینی ترکیبی منحصربه‌فرد از بافت خامه‌ای چیزکیک و عطر گرم رول دارچینی است. …

سس گروی (Gravy) چیست و چرا باید امتحانش کنید؟

سس گروی (Gravy) با گوشت چرخ‌کرده یکی از خوشمزه‌ترین و راحت‌ترین غذاهایی است که می‌توانید …

طرز تهیه دسر شانامو: یک دسر خنک و لذیذ برای روزهای گرم

دسر شانامو یک دسر میوه‌ای خنک و جذاب است که به دلیل طعم دلپذیر و …

راز و رمزهای خوشمزه‌ترین سالاد شیرازی ادویه‌ها و چاشنی‌ها

سالاد شیرازی، این همراه باطراوت و پرطرفدار سفره‌های ایرانی، نه تنها به دلیل طعم بی‌نظیر …